Seniorgamer for en morsommere hverdag!

Inspirasjon på Ål!

Inspirasjon på Ål!

Inspirasjon og entusiasme kommer lett etter å ha introdusert Seniorgamer på nye steder. Da jeg var på Ål og møtte personalet på biblioteket og på dagsenteret for eldre og funksjonshemmede denne uka, opplevde jeg enda en gang at ideen om Seniorgamer og TV-spill som aktivitet ble tatt godt imot. På Ål har de også etablert et godt samarbeid som er eksempel til etterfølgelse. Det startet da Tone Slettemoen, aktivitør på dagsenteret, lærte om Seniorgamer på et kurs. Hun løftet ideen fram for biblioteksjef Anne Kaslegard, som igjen tente på ideen. Biblioteket gikk til innkjøp av utstyr; TV med stativ, Xbox og Kinect. Dette utstyret står nå i første omgang på dagsenteret. Og dit ble jeg invitert.
Der møtte jeg en gruppe engasjerte ansatte både fra biblioteket og dagsenteret. Å dele gode erfaringer og synliggjøre at bibliotekets tilbud kan bidra til å gjøre hverdagen bedre for eldre, er i seg selv god motivasjon for å lede Seniorgamerprosjektet. Å se hvor positive de ansatte var og hvordan de engasjerte seg og prøvde forskjellige spill gjør også at jeg er sikker på at eldre på Ål nå går morsomme tider i møte!

Hilsen Lena